Menu Sluiten

De Patatalomaniakken moeten altijd eerst opgegraven en afgestoft worden voordat ze ingezet kunnen worden als rockende entiteit.
De Stoïcijnse Bennie Rijman draagt daarvoor zorg. Bij nacht en ontij gaat hij naar de betreffende graven, holen, dubbele muren en van die huisjes die je op een begraafplaats ziet.
Marco Borsatan (die ingemetseld is in een huisje ergens op de Kempen) wordt als eerste weer tot leven gewekt. Hij doet dienst als drilsergeant om de andere Patatjes weer een beetje in muzikale vorm te brengen.
Ondertussen, in Beerse, net over de grens, worden de plannen gesmeed om hun jaarlijkse rockparty SummerJam post-Corona weer doorgang te laten hebben.
En zo, als de schikgodinnen het ook willen, geschiedt het, dat de Patatjes van Metaal Beerse en omstreken vergasten op een onheilige partij wanklanken, die zo gerangschikt zijn, dat het net lijkt of ze Nederlandstalige liederen aan het voortbrengen zijn.
(De Patatje Metal-frequenteerder weet ook dat katten en honden, maar ook groot vee, dagenlang van slag is. Jongetjes en meisjes huilen de hele dag door. Iedereeen weet dat er iets niet in de haak is, maar niet iedereen legt het verband met de onooglijke lelijkerds van Patatje Metal.)
Dat is weinig wervend, hè? Niettemin doet u er goed aan dit zelf en met eigen ogen te komen aanschouwen. Dan kunt u op zijn minst zeggen: ik was er zelf bij. Het was heus zo erg niet. (Maar intussen wel elke nacht het licht op de overloop aanlaten.)

Waar? Beerse
Wanneer? 28 augustus 2021
Meer info? summerjambeerse.com
Wat moet ik aan? Niet van die lullige lelijke kleren. Doe nou maar een beetje moeite. Beetje parfum erbij. Wahnsinn!