Menu Sluiten

Heeze is de parel van Brabant. En gek genoeg, of … helemaal niet, vieren ze daar de Brabantsedag. In principe is elke dag daar de Brabantsedag, maar daarover zal ik, uw Kroniekschrijver niet te ver uitwijden. Maar wel over het volgende: Brabantse nachten zijn lang, wordt er zo vaak gezongen, maar op 25 augustus is de dag (De Brabantsedag, dus) toch nog langer dan de nacht.

Een dag eerder, vieren de wagenbouwers van de Brabantsedag een mooi feestje om hun aller inspanningen af te ronden en te vieren.
Om dit festijn kracht bij te zetten treden de Patatjes aan om het geheel te verlevendigen.
Ik maak het warriger dan het hoeft te zijn. [haalt diep adem:]

De beste mensen die al die prachtige praalwagens van de Brabantsedag in elkaar zetten, zijn de avond tevoren toe aan een feestje. Dat vieren ze met iedereen die er maar bij wil zijn in een prachtige en hiertoe uitgeruste tent in de gemeentehuistuin.
Ze hebben de verschrikkelijke vergissing begaan de te paard gezeten rockhelden van Patatje Metal uit te nodigen die daar komen op treden.
Blijkbaar zijn the Men in Black langsgekomen met die vibrator-met-flitslicht, want niemand schijnt meer te weten hoe dat soort Hollandse meezing-slash-metalpraktijken eindigen. Ik zal het nog kort voor uw geestesoog oproepen.
De maniakale sekteleider Marco Borsatan weet alle jongedames in vervoering te brengen en jong-gehuwden in verwarring. Iedereen wordt verliefd op de Patatje Metalaar van hun voorkeur en zij geraken slaags om het minste of geringste.
Het bier vloeit rijkelijk. Ook proberen de mensen nieuwe dingen uit, zoals kopstoten, dieptebommen en Turkse Brandgangers (dat laatste bestaat feitelijk niet en heb ik, uw Kroniekschrijver, zelf verzonnen).
Ik hoor de bezorgde Rammstein Shaffy al roepen om toch eens op te houden met deze woordendiarree, maar ik ben nog niet aan het eind van mijn betoog. Hoewel u ook gewoon kunt stoppen met lezen en op kun komen dagen op 24 in de gemeentehuistuin te Heeze.

Tot dan!!

 

Kledingadvies: De mannen dragen een Sindbadbroek en oliën hun blote bast in. De dames kleden zich alsof ze overhaast uit een bordeel zijn gevlucht.